Autovisie
Autovisie Nieuws 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Duh! Mercedes-AMG Project One gaat harder dan 350 km/h

De Project One krijgt een topsnelheid die hoger ligt dan 350 km/h, meldt Mercedes-AMG. Lijkt ons een open deur waar je een Mercedes-Benz Actross doorheen kan rijden, om eerlijk te zijn, want de Project One heeft een vermogen van meer dan 1000 pk.

Hoe dan ook, we ‘zien’ de Project One nu voor de eerste keer van de voorkant. Combineren we dat donkere beeld met de achterkant die we al eerder zagen, dan krijgen we het beeld van een Groep C-achtige auto. Een verre verwant van de Mercedes-Benz C11 en C291 misschien, of van de CLK GTR en CLR.

Formule 1-auto

Achterin de vierwielaangedreven Project One huist een 1,6 liter V6 turbomotor die is gekoppeld aan elektromotoren en twee systemen die kinetische en hitte-energie terugwinnen. Deze ruim 1000 pk sterke aandrijflijn is gebaseerd op die uit de huidige Formule 1-auto van Mercedes-AMG. De Project One heeft een gerobotiseerde handbak met acht versnellingen.

Ruim 2 miljoen

Productie van de Project One begint na de zomer van 2018. De eerste exemplaren worden eind dat jaar uitgeleverd. In totaal bouwt Mercedes-AMG niet meer dan 275 exemplaren van de hypercar. De prijs van de machine is vastgesteld op 2.275.000, exclusief belastingen. Niet dat dat uitmaakt, want alle Project One’s zijn al vergeven.

Mercedes-AMG Project One moet iedere 50.000 km uit elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.