Autovisie
Autovisie Nieuws 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

McLaren P1 van Jenson Button in de verkoop

Nog op zoek naar een gebruikte McLaren P1? Dan is het nu mogelijk om er een te kopen en dit exemplaar heeft zelfs een historie. Oud-Formule 1-coureur Jenson Button is namelijk diegene die het ‘te koop’-bordje erop heeft geplakt.

Schermafbeelding 2018-09-11 om 13.13.41

Maar ja, dat het nu net het exemplaar van Jenson Button is, drijft ook de prijs van de razendsnelle hybride-sportwagen op. Een prijs wordt niet genoemd, maar reken op enkele miljoen euro’s. De nieuwprijs lag op iets meer dan één miljoen euro, exclusief accessoires.

Amerika

Button verkoopt hem naar eigen zeggen omdat hij er te weinig van geniet. De auto staat in Groot-Brittannië, terwijl Button tegenwoordig in de Verenigde Staten verblijft. Om de sportcoupé mee naar Amerika te nemen, lijkt makkelijk aangezien de P1 af-fabriek linksgestuurd is en door McLaren ook in Amerika officieel is geleverd, maar Button bespaart zich de moeite. Hij strijkt liever een paar miljoen op dan dat hij wat munten uitgeeft voor transport en de typegoedkeuring.

Track Mode 2

Button kondigde de verkoop van de gelimiteerde P1 via Instagram aan. De McLaren P1 in Grauschwartz metallic en voorzien van het optiepakket Track Mode 2 wordt echter via Steve Hurn in Engeland aangeboden. Van de sportwagen zijn in totaal 375 exemplaren voor klanten gebouwd. Na de productiecyclus heeft McLaren voor zichzelf nog een exemplaar vervaardigd. Op basis van de P1 bracht de Engelse sportwagenbouwer nog een trackversie, de P1 GTR. Dat model werd alleen aan P1-klanten aangeboden. Precies 57 klanten zeiden ‘ja’ tegen de GTR, waarmee die af-fabriek alleen op eigen terrein of een circuit mag worden gereden. Enkele GTR’s zijn later omgebouwd, zodat ze voldoen aan de eisen die gesteld worden voor toelating op de openbare weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.