Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

McLaren eert Alain Prost met speciale P1

Dit weekend wordt de Nationale Auto8Daagse 2015 afgesloten met Italia a Zandvoort, maar we begrijpen het stiekem best als je toch liever naar het Goodwood Festival of Speed afreist. Helemaal als je bekijkt wat McLaren uit de garage rijdt: een McLaren P1 in Alain Prost-kleuren en een F1 GTR ‘Longtail’.

De bijzondere P1 is samengesteld door de ontwerpers van McLaren Special Operations (MSO), die voor het kleurenschema met een schuin oog naar de helm van voormalig Formule 1-coureur Alain Prost hebben gekeken. De eeuwige rivaal van Ayrton Senna won het kampioenschap vier keer, waarvan drie keer met McLaren en één keer met Williams. Op zijn helm – dus ook op bovenstaande P1 – prijkten de kleuren van de Franse vlag: rood, wit en blauw.

De tweede traktatie die McLaren meebrengt naar Goodwood is chassisnummer #58F1GT, één van slechts drie F1 GT’s die eind jaren negentig zijn gebouwd om de F1 GTR ‘Longtail’ te homologeren voor het raceseizoen van 1997. De auto is uitgevoerd in het grijze kleurenschema dat het Formule 1-team van McLaren toentertijd gebruikte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.