Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

McLaren eert Ayrton Senna met speciale P1 GTR

Officieel wordt de McLaren P1 niet meer gemaakt, maar hier is er toch nog een. McLaren heeft deze speciale P1 GTR in het leven geroepen om de eerste Formule 1-titel van de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna te vieren.

mclaren-senna-p1-gtr-mso-1545316003

Het is namelijk dertig jaar geleden dat Senna in 1988 voor het eerst Formule 1-kampioen werd. Dat deed hij in een McLaren Honda in Marlboro-kleuren, vandaar deze bijzondere P1 GTR, die grondig door McLaren Special Operations (MSO) onder handen is genomen. De auto is drie jaar geleden besteld door een trouwe McLaren-klant.

Sponsorkleuren

Het meest in het oog springend is natuurlijk de roodwitte uitmonstering; de sponsorkleuren van de toenmalige McLaren MP4/4 waarmee Senna zegevierde. Omdat roken niet meer zo normaal is als in de jaren tachtig, prijkt niet het woord Marlboro op de flanken, maar een soort streepjescode. Volgens McLaren nam het schilderwerk van de bijzondere P1 GTR zo’n 800 uur in beslag.

Getal 12

In vergelijking met een ‘gewone’ P1 GTR heeft deze unieke editie wat aerodynamische verbeteringen. Een knipoog naar de legendarische McLaren F1 is het isolatiemateriaal wat in de motorruimte van deze 1000 pk sterke P1 GTR is gebruikt: 24 karaat goud. Het getal 12 op de neus en op de vleugel refereert niet alleen aan het chassisnummer van de auto, maar ook aan het startnummer van Senna.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.