Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Maserati Levante maakt zich op voor debuut Genève

Na maanden van uitstel wordt de eerste SUV van Maserati, de Levante, dan eindelijk gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Het merk bracht vandaag een teaser naar buiten van de nieuwe auto.

Maserati Levante Teaser - Autovisie.nl - Foto: Maserati
Maserati Levante Teaser. Foto: Maserati

SUV’s

Maserati wilde de Levante oorspronkelijk al vorig jaar op de autoshow van Frankfurt presenteren. Uiteindelijk werd besloten om de auto pas op de Autosalon van Genève te tonen. De reden? Zowel Bentley als Jaguar brachten een nieuwe SUV mee naar Frankfurt en dan zou de Maserati misschien ondergesneeuwd raken in het SUV-nieuws.

De Maserati Kubang Concept, waarop de nieuwe SUV gebaseerd is, werd al in 2011 voorgesteld. Foto: Maserati

Kubang naar Levante

In 2011 presenteerde Maserati in Frankfurt al de Kubang conceptcar, waarop de Levante is gebaseerd. De auto moet vooral gaan concurreren met de Porsche Cayenne. Niet alleen het formaat komt overeen, ook het motorenaanbod. Net als Porsche gaat Maserati de SUV leveren met diesel- en benzinemotoren. De 3,0 liter V6 dieselmotor die we kennen uit de Ghibli en Quattroporte vormt de basis, het topmodel krijgt een geblazen V8 met 580 pk. Precies 10 pk meer dan de Cayenne Turbo S. De vanafprijs wordt geschat op zo’n 90.000 euro. Drie keer raden welke auto ook rond die koers begint…

Genève

Maserati dacht dan misschien ondergesneeuwd te raken in Frankfurt, ook in Genève worden er de nodige SUV’s voorgesteld, al zitten die misschien minder in het vaarwater van de Maserati. Audi neemt de Q2 mee, Škoda de conceptversie van de nieuwe grote SUV en Seat de Ateca. Over twee weken weten we hoe de productieversie eruit ziet.

De Maserati Kubang Concept, zoals voorgesteld in 2011. Foto: Maserati

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.