Autovisie
Autovisie Nieuws 12 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met Albert

‘MVY02-BP23 Hybrid Prototype’, die tekst siert op de flanken van het eerste rijdende prototype van de McLaren Speedtail. De auto heeft de bijnaam Albert. En dat is niet zonder reden.

1.050 pk

Het eerste prototype van de 1.050 pk sterke en 403 km/u snelle Speedtail krijgt de bijnaam ‘Albert’, als knipoog naar de beroemde McLaren F1 die werd ontworpen in Albert Drive in Woking, gelegen in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien had de testmule van de McLaren F1 ook de bijnaam ‘Albert’. Praat McLaren dus over ‘Albert’, dan bedoelen ze MVY02-BP23 Hybrid Prototype die je hier op de foto’s ziet.

MVY0

De Speedtail-projectnaam MVY0 combineert McLaren’s gebruikelijke MV-projectinitialen met de letters Y0, die het laterale centrale punt in de XYZ-as in het ontwerpprogramma CAD (computer aided design) aanduiden.

106 exemplaren

McLaren produceert in totaal 106 exemplaren van de nieuwe Speedtail. Voor al die auto’s heeft McLaren al een koper gevonden. De levering van de eerste auto’s duurt nog even. Pas in de loop van 2020 krijgen de eerste kopers hun sleutels, maar de productie start al eind 2019. Tot die tijd is McLaren nog druk met het laatste ontwikkelings- en testwerk. Onder meer op de openbare weg. Vanaf december 2018 zijn er prototypes op de openbare weg te vinden. Het testprogramma duurt tot eind 2019. McLaren bouwt meerdere prototypes die op de weg verschijnen in Europa, Noord-Amerika en Afrika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.