Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Lidl komt met spotgoedkope elektrische leaseauto

Een splinternieuwe auto aanschaffen kan al snel behoorlijk in de papieren lopen. Veel mensen kiezen er daarom voor om te leasen. Voor de meest financieel verantwoorde leasebak moet je bij Lidl zijn. De supermarkt ja. Dit is de Elaris Finn.

Het gaat om een EV van Duitse makelij. De vraagprijs voor de tweezitter bedraagt ongeveer 20.000 euro met volledige uitrusting. Vanaf volgend jaar kun je weer subsidie aanvragen om de prijs van de EV wat te drukken.

Lidl biedt een leasecontract voor 222 euro per maand aan

De auto – die gebaseerd is op een Chinese tweezitter genaamd, Zotye Zhima E30 – doet sterk denken aan een Smart. Lidl zou Lidl niet zijn, als ze geen koopjes zouden aanbieden en dat doet het met de Smart look-a-like zeker. De auto moet namelijk een schamele 222 euro per maand kosten.

Specificaties van de Elaris Finn

Voor dat bedrag krijg je van Lidl de beschikking over een accupakket van 32 kWh en een verbruik 11,5 kWh per 100 kilometer. In totaal komt de actieradius neer op 265 kilometer volgens WLTP. Opladen tot 100 procent neemt een uur in beslag dankzij snelheden van 30 kW bij DC laden. Met AC laden moet je genoegen nemen met 11 kW.

Elaris Finn

De Elaris Finn is dankzij zijn accupakket relatief zwaar voor een auto van zijn formaat. 930 kilo is vergelijkbaar met een Toyota Aygo. De Elaris moet het doen met een vermogen van 48 pk en een topsnelheid van 115 km/h.

Voorlopig alleen beschikbaar in Duitsland

Voorlopig zijn het alleen Duitse Lidls die de Elaris zullen aanbieden. Om volledig gebruik te maken van de spotgoedkope prijs is het wel zaak dat je de auto bestelt via de Lidl app. Het Duitse Like2Drive levert het model namelijk voor 269 euro per maand en een looptijd voor een jaar met maximaal 10.000 kilometer. Via Lidl krijg je dus een korting van 47 per maand. Dat is nog eens voordelig!

Elaris Finn

Het is nog allerminst duidelijk of de EV überhaupt naar Nederland komt, maar zodra dat wel het geval is zullen we een hoop van deze stadsrakkers voorbij zien komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.