Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus UX neemt plek CT over

Met de RX was Lexus een van de allereerste premiumspelers in het hogere SUV-segment, maar voor de andere klasses heeft Lexus de voortrekkersrol aan andere autobouwers overgelaten. De NX en de niet in Nederland verkrijgbare LX kwamen rijkelijk laat. Dat geldt ook voor de UX, waarmee Lexus nu de klasse van de Audi Q3, BMW X1 en Volvo XC40 betreedt.

lexus ux
lexus ux

Eigen gezicht

Dat er een kleinere SUV in de maak was, is geen verrassing. Lexus presenteerde eerder al een studiemodel van een meer compacte SUV. Dat model werd in 2016 voor de eerste maal getoond. Maar zo spectaculair als de conceptversie was, is het uiteindelijke model niet. Toch heeft Lexus de UX gedoopte SUV een eigen gezicht gegeven. De designstijl is precies zoals we dat van de Japanse autobouwer gewend zijn de laatste jaren, opvallend en eigenzinnig.

Geneve

Lexus geeft vooralsnog een foto vrij. Volgende week volgen meer foto’s. Dan trekt Lexus op de Autosalon van Genève het doek van de vijfzits SUV. Met de komst van de UX zal Lexus afscheid nemen van de hoogbejaarde CT200h. Reken erop dat de UX met twee aandrijflijnen beschikbaar komt. Hij krijgt een conventionele benzinemotor met turbo en verschijnt ook met een 2.0-hybride-aandrijflijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.