Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Lexus RC F levert vermogen in

De Nederlandse Lexus-importeur moet het in Nederland een paar maanden zónder RC F stellen. Het uitgaande model is niet meer te bestellen en staat dus ook niet meer in de prijslijst. Het gemis is gelukkig maar van korte duur. De vernieuwde RC F is namelijk al voorgesteld en is vanaf april 2019 te bestellen en vanaf juni leverbaar. Wat valt op? De sportcoupé levert iets in aan vermogen.

V8 zónder turbo!

De atmosferische 5,0-liter V8-motor is gelukkig gebleven in de RC F. Voorheen peuterde Lexus een vermogen van 477 pk en een koppel van 530 Nm uit de achtpitter. Dat is nu iets teruggeschroef. De V8-motor levert voortaan 457 pk en 520 Nm. Dat koppel is vanaf 4.800 toeren per minuut voorhanden. Aan de prestaties merk je overigens niets van de vermogensvermindering, want de RC F sprint nog altijd in 4,5 seconden naar 100 km/h, nu geholpen door standaard Launch Control.

Technische aanpassingen

Technische aanpassingen zijn er volop. Het inlaattraject van de motor is geoptimaliseerd, de eindoverbrenging van de achttraps automaat is aangepast, Lexus past holle in plaats van massieve aandrijfassen toe aan de achterzijde, het inlaatspruitstuk is een maatje kleiner, de compressor van de airco is iets kleiner, de RC F heeft nu aluminium bevestigingen voor de spoorstangen en de wielophanging, de wielophanging heeft stijvere bussen en Lexus monteert Michelin Pilot Sport 4S-banden.

Designwijzigingen

Designwijzigingen zijn er ook: de koplampunits hebben voortaan verticaal geplaatste LED-lampen en dagrijverlichting, de grille heeft een opening aan de onderzijde en aan de achterzijde past Lexus nieuwe achterlichten en een nieuwe achterbumper toe.

Gran Touring Pack

Noemenswaardig is het nieuwe optionele Gran Touring Pack, bestaande uit een koolstofvezel voorspoiler, een gefixeerde koolstofvezel achterspoiler, koolstofkeramische Brembo-remschijven en lichtgewicht 19-inch BBS-wielen. Lexus gebruikt koolstofvezel ook voor het dak, de motorkap, het schutbord achter de achterstoelen en voor de versteviging van de bumpers. Met het Gran Touring Pack ademt de V8 uit via een titanium uitlaatdemper en eindpijpen. Lexus belooft een imponerend motorgeluid. Het Gran Touring Pack rust de RC F verder uit met rood lederen stoelbekleding met alcantara accenten en rode koolstofvezel afwerking van de portieren en het dashboard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.