Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 14 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Lexus ES behaalt hoogste score ooit in betrouwbaarheidsonderzoek

Afgelopen jaar heeft J.D. Power in de V.S. een betrouwbaarheidsonderzoek uitgevoerd onder een groot aantal auto-eigenaren. De auto die de hoogste score heeft behaald in de 31-jarige geschiedenis van dit onderzoek, komt van Lexus.

Belang

Betrouwbaarheidsonderzoeken zijn steeds meer van belang, omdat de tweedehands autoverkoop naar grote hoogtes stijgt. Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat er in Nederland bijvoorbeeld in 2017 414.309 nieuwe auto’s zijn verkocht, en 1.977.503 gebruikte auto’s. Als we dit vergelijken met 2013, is de verkoop van nieuwe auto’s met 0,7% gedaald en de verkoop van gebruikte auto’s met 10,2% gestegen.

Het onderzoek

J.D. Power houdt ieder jaar in de V.S. een betrouwbaarheidsonderzoek. Hierbij benaderen ze een groot aantal auto-eigenaren die een auto van drie jaar oud in bezit hebben. In die drie jaren kunnen zich namelijk al problemen voordoen. Onthoud dus, dit gaat om auto’s uit 2016! Per 100 auto’s noteren zij het aantal mankementen en daaruit wordt een score opgemaakt. Een slechte score is bijvoorbeeld 200 (mankementen per 100 auto’s), de beste score ligt uiteraard zo dicht mogelijk bij de nul. Tussen juli en november 2019 zijn er 36.555 auto’s onderzocht, en uit de conclusie is al gebleken dat de betrouwbaarheid ten opzichte van het jaar ervoor met 1,5% is gestegen, met een gemiddelde score die is gedaald van 136 naar 134.

De resultaten

In de resultaten valt een ding gelijk op. De Lexus ES heeft de hoogste score ooit behaald in de 31-jarige geschiedenis van het betrouwbaarheidsonderzoek. Met 52 problemen per 100 auto’s is het een nieuw record. Het meest betrouwbare merk is echter Genesis met een score van 89, Lexus staat hier tweede met een score van 100. Uit eerder onderzoek  bleek al dat Lexus als betrouwbaar uit de verf komt. De twee minst betrouwbare merken uit het onderzoek zijn Chrysler (214) en Land Rover (220).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.