Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Levertijd Maserati Levante loopt verder op

De levertijd van de Maserati Levante loopt aardig op, geeft de fabrikant aan. Volgens de Europese directeur Giulio Pastore is de SUV tot en met half 2017 uitverkocht. 

Maserati geeft aan dat het de productie onder controle heeft, maar dat het meer auto’s verkoopt dan het momenteel bouwt. Of er plannen zijn om de productie op te voeren, wordt niet aangegeven.

Stijgende lijn

De Italiaanse autobouwer levert zijn eerste SUV sinds halverwege dit jaar. De verkoopcijfers zijn volgens Maserati meer dan bevredigend, al noemt de directeur geen verkoopvolume. De Italiaan geeft alleen aan dat in de totaalafzet van Maserati een stijgende lijn zit, die dit jaar op een nieuw verkooprecord zal uitkomen. Het management gaat uit van 40.000 eenheden, wat enkele duizenden stuks meer is dan vorig jaar. Overigens was Maserati’s doelstelling voor 2016 een afzet van 50.000 units. Over dat doel spreekt Pastore niet. Voor 2018 daarentegen wel. In dat jaar moet de wereldwijde afzet 70.000 units bedragen.

Vreemdmerkrijders

Pastor geeft aan dat de Levante hoofdzakelijk klanten van de Porsche Cayenne en de BMW X5 en X6 aanspreekt, terwijl ook rijders van een GLE van Mercedes worden aangetrokken. De SUV wordt momenteel voor 90% door klanten aangesproken die nog geen Maserati rijden. Overigens, 10% van de kopers rijdt momenteel wel een Maserati, waarbij het model met de befaamde drietand dan hoofdzakelijk een sportwagen als de GranTurismo is.

Vrouwen

De Levante spreekt volgens Pastore een hoog percentage vrouwelijke kopers aan. Vooral in Amerika (40%) en China (10%) is het percentage erg hoog, nota bene boven het marktgemiddelde. “Het is te verklaren doordat de klanten de Levante als een familie-auto zien, waarmee de dames naar de gym of school rijden”, aldus Pastore.

 

Ontwikkeling

Maserati biedt de Levante momenteel alleen met een 3.0 V6-benzine en een 3.0 V6-dieselmotor aan, maar andere motoren staan op de rol. De Levante is de eerste Maserati die over een plug-in hybride-aandrijflijn zal beschikken. Deze stekkerhybridetechniek wordt vervolgens uitgerold over andere modellen van het Italiaanse merk.

Zie ook: eerste testnotities Maserati Levante

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.