Autovisie
Autovisie Nieuws 16 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Levensgevaarlijk: Zagato Zele met Suzuki GSXR 600-blok

Dit is een Zagato Zele, een volstrekt onbekend elektrisch karretje waarvan tussen 1974 en 1976 vijfhonderd stuks zijn gemaakt. Deze heeft echter geen 2,5 pk elektromotor meer aan boord, maar een 100 pk sterk motorfietsblok uit een Suzuki GSXR 600.

Het ongetwijfeld levensgevaarlijke machientje staat te koop op eBay, samen met nog een Zagato Zele. De zwarte is een opknapper, maar de grijze is volledig ‘in working order’. Achter de bestuurder ligt een hoogtoerige motorfietsmotor, die via een handgeschakelde zesbak zonder achteruit de achterwielen aandrijft.

“Achter de bestuurder ligt een hoogtoerige motorfietsmotor”

Verder heeft de huidige eigenaar ook de rest van de Zele aangepast aan zijn nieuwe hart. De remmen en de wielophanging kregen een update, maar de handrem werkt nog niet goed, aldus de verkoper. De glasvezel carrosserie van de Zagato was eerst oranje, maar is in matgrijs gespoten. Ook zijn er LED-koplampen en -achterlichten gemonteerd.

De Zagato Zele – in de Verenigde Staten werd hij verkocht als Elcar – werd in de jaren zeventig ontwikkeld op het chassis en de wielophanging van respectievelijk de Fiat 500 en Fiat 124. De actieradius van het elektrische wagentje was ongeveer 80 kilometer. De Zagato was leverbaar in zeven kleuren: oranjerood, bruin, donkerblauw, pastelblauw, wit, groen en metallic blauw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.