Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 27 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Lego Technic werkt aan Porsche 911

Lego focust zich steeds vaker op het uitbrengen van beroemde auto’s. Tijdens de Spielwarenmesse in Nuremberg geeft de beroemde speelgoedfabrikant een voorproefje van wat er later dit jaar op de markt verschijnt. Een van de noviteiten van Lego Technic is een Porsche 911.

De website Zusammengebaut.com kwam het Porsche-model tegen op de speelgoedbeurs. Aan de hand van de foto’s en bovenstaande video valt nu al te concluderen dat het een uitgebreide set wordt met oog voor detail. De camouflagestickers die op het beursexemplaar te zien zijn, gaan het productiestadium vermoedelijk niet halen. Het exacte 911-type geeft Lego nog niet vrij, maar gezien de forse achterspoiler en uitgeklopte wielkasten gaat het vermoedelijk om de 911 GT3R of 911 GT3 RS.

“Het wordt een set met oog voor detail”

De exacte lanceringsdatum van de Porsche 911 (interne codenaam 42056) is nog niet vrijgegeven door Lego. Dat geldt ook voor de prijs, maar reken op een bedrag van zo’n honderd euro. Voorgaande uitgaves zoals de Mini Cooper, Volkswagen T1-bus en Ferrari F40 hadden vergelijkbare prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.