Autovisie
Autovisie Nieuws 19 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Land Rover werkt aan automatisch open zwaaiende deuren

Te lui om zelf het portier van de auto te openen, maar te gierig om continu een assistent mee te nemen? Land Rover werkt momenteel aan een voorziening, waarbij de deur automatisch opent wanneer de persoon met de autosleutel aan komt lopen.

Ook met gebaren kan het autoportier worden geopend. Feitelijk is het een vervolgstap op de automatisch openende achterklep. Die zwaait omhoog na een druk op een knop of na een beweging met de voet onder de bumper. De voorziening is ideaal wanneer je je handen vol hebt, want dan hoef je niet eerst alle spullen weg te zetten voordat je de bagageruimte kunt vullen.

Sleutelhouder

Het automatisch te openen portier is makkelijk voor ouders die met een baby in de arm op de auto aflopen of voor minder-valide personen. In beide gevallen hoeft de sleutelhouder niet te worstelen om een autoportier te openen. Het sluiten van de deur geschiedt via een knop. Een dergelijk systeem heeft Land Rover al. De Range Rover SV Coupé is van de elektrische deursluiting voorzien, omdat het enorme portiere (1,42 meter lang, 64 kg zwaar) zijn. De deurconstructie is voorzien van sensoren, zodat de portieren veilig openen en geen obstakels raken.

ZIE OOK: Autovisie Vlog: Onthuld! Nieuwe Range Rover Evoque

Prototype

De mensen van Land Rover werken al zes maanden aan het systeem. Het prototype betreft een Range Rover Sport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.