Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Centenario is opperdepop

De Lamborghini Centenario, die wordt gebouwd ter ere van de honderdste verjaardag van Ferruccio Lamborghini, is uitverkocht. Het model wordt in maart op de Autosalon van Genève onthuld, maar is vorig jaar al in het geheim aan potentiële kopers getoond.

Lamborghini Veneno

Van de Centenario worden veertig exemplaren gebouwd, waarvan twintig coupés zullen zijn en twintig roadsters. De supersportwagen wordt gebaseerd op de Aventador, maar zal voor een veel groter deel uit koolstofvezel bestaan, waardoor hij een stuk lichter is. Voor de aandrijving zorgt de bekende 6,5 liter V12 van Lamborghini, die in de Centenario naar verwachting 770 pk levert (20 pk meer dan in de Aventador SuperVeloce).

“De Lamborghini Centenario bestaat voor een groot deel uit koolstofvezel”

Volgens Lamborghini-directeur Stephan Winkelmann combineert zijn merk met de Centenario het beste van eerdere modellen als de Sesto Elemento, Aventador J en Reventon. Hij belooft dat de Centenario een buitengewoon bijzondere supercar gaat worden. En dat mag ook wel, want de veertig exemplaren van de jubileum-Lambo kostten ruim twee miljoen euro per stuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.