Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste meters voor nieuwe Kortezh-limousine van Poetin

De lijnen en de grille van een Rolls-Royce Phantom, de achtersteven van een Bentley Flying Spur, de koplampen van een Chrysler 300C en de motor van een Porsche… Ja, die nieuwe Kortezh-limousine van Vladimir Poetin is wel echt op en top Russisch hoor.

DX226_5544_9

Het apparaat maakte vandaag zijn debuut tijdens de inhuldiging van Poetin, die in maart voor de zoveelste keer de Russische presidentsverkiezingen ‘won’. Erg veel is er niet bekend over de Kortezh. Hij is ontwikkeld door het NAMI State Research Center en de autofabrikant Sollers. De Kortezh zou moeten uitmonden in het nieuwe luxemerk Aurus, waarvan de naam een combinatie is tussen Aurum (Latijn voor goud) en Rusland.

Pullman

Tot voor kort verplaatste Poetin zich in een Mercedes-Benz S 600 Pullman. Zijn kersverse staatslimousine is sinds 2012 in ontwikkeling en heeft naar verluidt een 600 pk sterke twinturbo V8 van Porsche onder de motorkap. Er wordt door Russische media echter ook gesproken over een door NAMI ontworpen V12 met meer dan 800 pk.

Zil

Tot en met de jaren negentig verplaatsten Russische presidenten zich dikwijls in limousines van het merk Zil. Boris Jeltsin schoof die aan de kant ten faveure van Mercedes-Benz. Jaren geleden deed Zil nog een poging om Poetin in de 4112P te krijgen, maar de president was niet tevreden en stopte het project.

Fotocredit: Reuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.