Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 17 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Klassieke Ford Mustang opnieuw in productie

In Orlando (Florida) is de productie gestart van de Ford Mustang. Let wel, van de allereerste generatie Ford Mustang. Je kunt hem namelijk gewoon nieuw bestellen.

Dankzij de inspanningen van Revology Cars uit Winter Park (Florida) is het mogelijk een nieuwe klassieke Ford Mustang te kopen. Niet dat er daarvan te weinig zijn, want tussen 1964 en 1966 verkocht Ford meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Ondanks het riante aanbod zijn er volgens Revology Cars mensen die willen genieten van een klassieke Mustang zonder de stress dat de techniek het zal begeven.

“Hij is van alle gemakken voorzien, zelfs van centrale vergrendeling en keyless entry”

Je ziet het niet aan de buitenkant, maar onder het wereldberoemde design schuilt bij dit exemplaar moderne techniek. Revology kiest voor een 5,0 liter V8-motor gekoppeld aan een elektronisch aangestuurde automaat of een handgeschakelde transmissie. Ook zaken als moderne McPherson-wielophanging en vier remschijven zijn aanwezig, evenals keyless entry, centrale deurvergrendeling, elektrisch verstelbare stoelen, een boordcomputer, Bluetooth-connectiviteit, interieur led-verlichting en een USB- en AUX-aansluiting verstopt in de asbak. Het zit er allemaal op en aan, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp.

De carrosserie wordt door Ford zelf geleverd, of in ieder geval met een ‘licensed by Ford’-opdruk, want het Amerikaanse bedrijf Dynacom International produceert de originele koetswerken. Dynacorn kreeg in 2011 de originele technische tekeningen, blauwdrukken en specificaties voor onderdelen in handen van Ford. Met die kennis maken ze de carrosserie van de eerste generatie tot in detail na met sterker staal en moderne lastechnieken. Revology maakt graag gebruik van die carrosserieën.

LENTE 2016

Iedere replica krijgt een jaar garantie, ongeacht het aantal kilometers. Voor de aandrijflijn geldt een garantie van drie jaar en voor roestvorming van de carrosserie kun je vijf jaar lang terugvallen op garantie.

De prijs van de Revology Mustang komt uit op 119.500 dollar, omgerekend zo’n 113.000 euro. Er is keuze uit de Mustang Fastback of Mustang Convertible. De levering van de eerste exemplaren start in de lente van 2016.

De prijzen:

– Mustang Fastback: 119.500 dollar
– Mustang Premium Fastback: 120.000 dollar
– Mustang Premium Convertible: 122.000 dollar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.