Autovisie
Autovisie Nieuws 18 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia Venga alleen nog uit voorraad leverbaar

Kia verkoopt de Venga in Nederland alleen nog uit voorraad. Mochten de laatste exemplaren verkocht zijn dan valt het Nederlandse verkoopdoek voor het hoge vijfpersoons model.

Kia Venga - Autovisie.nl

Het afscheid op de Nederlandse markt is een keuze van de importeur. Elders in Europa blijft de hoge hatchback onveranderd leverbaar en de fabriek in Slowakije, waar de Zuid-Koreanen tevens de Ceed vervaardigen, blijft de Venga ook onveranderd produceren.

Hoge zitpositie

De Venga is al tien jaar in productie. Hij verscheen in 2009 op de markt en was Kia’s antwoord op de toenemende vraag naar hoge auto’s met compacte buitenafmetingen en een ruim interieur met hoge zitpositie. De Koreanen positioneerde het model in het segment van onder andere de duurdere Opel Meriva.

Stonic

In de afgelopen jaren is de vraag naar ruimtewagens in het zogeheten B-segment sterk gedaald. In plaats van een tweede generatie Venga te ontwikkelen heeft de fabrikant een crossover ontworpen. Dat model kwam vorig jaar als Stonic op de markt.

Totaalverkoop

Van de Venga zijn sinds 2009 iets meer dan 15.000 stuks verkocht. In het beste verkoopjaar verlieten 3.156 stuks (2010) de showroom. Dit jaar zijn er in de eerste elf maanden 518 stuks geregistreerd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.