Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia Telluride is nagenoeg productieklaar

Kia’s grootste SUV ooit – de Telluride – is nagenoeg productieklaar. Kia toonde een preproductie-exemplaar tijdens de New York Fashion Week met de nodige accessoires. Denk deze weg en het productiemodel blijft over.

Kia Telluride 2019 2

Vierde SUV

Kia had ooit al een flinke SUV, de Borrego. Die auto is uit het leveringsprogramma gehaald. Maar Kia werkt met de Telluride aan een vervanger. Het wordt de vierde SUV van Kia in de Amerikaanse modellenline-up naast de Niro, Sportage en Sorento. De auto is ontworpen door Kia’s ontwerpstudio in Irvine, Californië.

Acht zitplaatsen

De Telluride is ongeveer 1,80 meter hoog en 5 meter lang, krijgt drie zitrijen met acht zitplaatsen en neemt het op tegen modellen als de Ford Explorer, Toyota Highlander en Chevrolet Traverse. Kia produceert de SUV in het Amerikaanse West Point bij Kia Motors Manufacturing Georgia. Het basismodel krijgt een V6-benzinemotor. Naar verwachting verschijnt de Kia Telluride begin 2019 in de Amerikaanse showrooms. Naar Europa komt het model niet.

Kia Telluride 2019 3

2016

De Kia Telluride werd oorspronkelijk gepresenteerd in 2016 tijdens de North American International Auto Show in Detroit. De SUV kreeg lovende reacties waarop Kia besloot om de Telluride groen licht te geven. De Telluride moet de verkopen van Kia in de Verenigde Staten een extra impuls geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.