Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

“Jaguar Land Rover-baas nieuwe topman Bentley”

Nadat eerder werd geroepen dat Audi Sport-baas Stephan Winkelmann de nieuwe topman van Bugatti wordt, gaat nu het gerucht dat Jaguar Land Rovers strategiebaas Adrian Hallmark de Engelse Volkswagen-dochter Bentley gaat leiden. De twee posities worden nu ingenomen door Wolfgang Dürheimer, die heeft aangegeven zich te willen terugtrekken.

Wolfgang Dürheimer, Bentley ceocf6894b6-5e65-4541-81c8-2c98ce6d80e7-2
Wolfgang Dürheimer, Bentley ceo

Hallmark, wiens naam door het Duitse Manager Magazin wordt genoemd voor de toppositie bij Bentley, is momenteel verantwoordelijk voor de strategie binnen Jaguar Land Rover. De fabrikanten willen niet reageren op het bericht.

Dürheimer is al enkele jaren de topman van Bentley en Bugatti. Hij werkt al jaren voor het Volkswagen-concern, onder andere voor Porsche. Onder zijn supervisie breidde Bentley het leveringsprogramma uit met de Bentayga, terwijl andere SUV’s van Bentley zullen volgen. Dürheimer is tevens de man achter het project van een elektrisch aangedreven Bentley-model. Binnen Bugatti leidde hij het Chiron-project, waarvan inmiddels 300 van de 500 te bouwen auto’s zijn verkocht.

Hallmark is geen onbekende voor Bentley. De Engelsman droeg zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het merk, dat van ongeveer 1000 auto’s per jaar groeide tot 10.000 units per jaar. Sinds 2010 werkt Hallmark voor Jaguar Land Rover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.