Autovisie
Autovisie Nieuws 3 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Jaguar Land Rover koopt circuit Silverstone’

Jaguar Land Rover (JLR) wil Silverstone kopen. De Britse autofabrikant zou van het circuit zijn hoofdkwartier willen maken en is van plan er een museum te zetten.

DV2076393.jpg

Dat schrijft althans de Financial Times. De Britse krant heeft documenten ingezien waaruit blijkt dat JLR het adviesbureau Cusdman & Wakefield heeft ingeschakeld om het circuit en de grond eromheen te taxeren. De waarde van Silverstone zou zo’n 32 miljoen euro bedragen.

Volgens de Financial Times wil JLR van het circuit zijn wereldwijde hoofdkantoor maken. Er moet een museum komen, een hotel, een bezoekerscentrum en kantoren voor maximaal duizend medewerkers.

“Er moeten een museum komen, een hotel, een bezoekerscentrum en kantoren”

JLR heeft nog geen bod uitgebracht op Silverstone, maar al wel een voorstel opgesteld. Zo zou de British Racing Drivers Club (BRDC), die nu eigenaar is van Silverstone, het circuit gaan huren. Silverstone Circuits Ltd, onderdeel van de BRDC, moet de baan voor JLR gaan beheren.

Silverstone zou daarmee beschikbaar blijven voor races. Het is echter niet waarschijnlijk dat JLR de verliesgevende Britse Grand Prix door laat gaan, aldus de Financial Times. Terwijl de Formule 1-race wel een grote imagobooster voor de fabrikant zou zijn.

Als JLR Silverstone wil kopen, moeten alle 850 leden van de BRDC daarmee instemmen, iets wat in het verleden problematisch is gebleken. Over JLR’s plannen zei het bedrijf tegen de Financial Times dat het “continu kijkt naar mogelijkheden om te investeren en te groeien”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.