Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de Volkswagen ID.3 over een paar jaar alweer verleden tijd?

Wie dacht dat de Volkswagen Golf door de komst van de volledig elektrische ID.3 op termijn zou verdwijnen, heeft het mis. In de toekomst verschijnt er hoogstwaarschijnlijk een ID. Golf.

Dat laat Volkswagen-baas Thomas Schäfer weten in gesprek met het Britse AutoExpress. Ten eerste zal het Duitse merk niet meer afstappen van de ID.-aanduiding, die het gebruikt voor alle elektrische auto’s. “ID. staat nu al bekend als een logo voor elektrificatie. Wij hebben het gecreëerd en de connectie tussen Volkswagen en ID. werkt: we hebben geen reden om het te veranderen.”

ID. Buzz

“Ten tweede hebben we iconische namen als de Golf en GTI. Je zou gek zijn als je die laat uitsterven. Momenteel denken we na over onze toekomstige line-up en type-aanduidingen. We gaan waarschijnlijk door met ID., maar tegelijkertijd zullen iconische modellen ook hun naam blijven dragen. Denk aan de ID. Buzz. Dat werkt.”

Dat er een ID. Golf verschijnt, lijkt zeker als Schäfer het even later over de Polo heeft. “Ook dat is een icoon, maar is die naam iconisch genoeg om hem te behouden? Dat is nog niet duidelijk. De naam Golf houden we zeker. Die laten we nooit gaan.”

Volkswagen Golf GTI
De iconisch typenaam Golf laat Volkswagen nooit gaan.

ID.3 én ID. Golf?

Volgens AutoExpress is de kans aannemelijk dat Volkswagen de aankomende ID. Golf náást de ID.3 zal verkopen. Of dat echt zo zal zijn, is nog maar de vraag. De ID.3 is immers in 2019 op de markt gebracht als het elektrische alternatief voor de Golf en opereert in hetzelfde C-segment. De huidige Golf, die zich momenteel in z’n achtste generatie bevindt, zal nog minstens tot 2025 of 2026 geleverd worden. Daarna zal-ie waarschijnlijk enkel nog met een elektrische aandrijflijn geleverd worden.

Dat is ook het moment waarop de ID.3 waarschijnlijk klaar is voor een nieuwe generatie. Het is in de autowereld namelijk gebruikelijk dat een model zo’n zeven jaar meegaat. Inmiddels bevindt het model zich op de helft van z’n levenscyclus, want dit jaar voert Volkswagen een grote update voor de ID.3 uit. Het is dus ook best aannemelijk dat de ID. Golf rond de helft van dit decennium het elektrostokje van de ID.3 overneemt.

Volkswagen ID.3, facelift
Gaat de (ver)nieuwde ID.3 er zo uit zien? (Afbeelding: VW)

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.