Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hyundai Rockstar Santa Fe zit aan de energydrink

Een puistige puber gaat stuiteren van energiedrank (en krijgt op den duur hartkloppingen, pijn op de borst en maagklachten, maar dat terzijde), dus is het niet heel raar dat ook deze door Hyundai en Rockstar aan de NOS gelegde Santa Fe flink onrustig is.

h1

Want inderdaad, Rockstar Performance Garage komt voort uit die Rockstar. De Rockstar van die mierzoete energierommel, waarin genoeg cafeïne en suiker zit om de waggelende zombies uit Night of the Living Dead te veranderen in die razende exemplaren uit 28 Days Later.

“Dat een V6 die van de NOS heeft gesnoven goed is voor een monstervermogen mag duidelijk zijn”

En dat is ongeveer wat lachgas met deze Hyundai Santa Fe doet. Hoeveel vermogen de machine heeft, is nog niet bekend, maar dat een 3,3 liter V6 die flink van de NOS heeft gesnoven goed is voor een monstervermogen mag duidelijk zijn.

Daarbij hebben Hyundai en Rockstar het koelsysteem aangepakt, de uitlaat, de remmerij en de wielophanging, waaraan vrijwel niets meer standaard is. Enorme 35 inch offroadbanden om 17 inch lichtmetalen wielen, een lier en LED-lampen maken de boel af.

LEES OOK: POTIGE PROEFBALLON – HYUNDAI RN30 CONCEPT

Hyundai lijkt fors uit te pakken op de aankomende SEMA Show (die begin november in Las Vegas wordt gehouden), want eerder toonde het Koreaanse merk al een meer dan 1000 pk sterke Santa Fe die het samen tuner Bisimoto heeft ontwikkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.