Autovisie
Autovisie Nieuws 9 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Hyundai lanceert nieuw modulair platform

Hyundai lanceert een volledig nieuw platform. Het betreft een modulaire bodemplaat die als basis dient voor meerdere modellen met verschillende (nieuwe) aandrijflijnen en nieuwe veiligheidstechnieken.

Het nieuwe modulaire platform van Hyundai bouwt voort op het geavanceerde platform dat in 2013 gelanceerd werd. Hierop worden onder meer de Hyundai Tucson, Kona en i30 gebouwd, maar ook de batterij-elektrische Hyundai Kona Electric en de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai Nexo.

Lichter en sterker

Het nieuwe platform is naar eigen zeggen nog flexibeler in te delen, wat resulteert in meer efficiency bij de autoproductie en dus kostenbesparing. Ook is het platform lichter en gestroomlijnder, terwijl er allerlei verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van botsveiligheid. Om de veiligheid van de inzittenden verder te verhogen, bewegen de banden naar buiten tijdens een kleine botsing. Deze technologie zorgt ervoor dat het voertuig bij een aanrijding niet kan draaien en dat verkleint de kans op secundaire botsingen.

De Amerikaanse Hyundai Sonata is het eerste model dat op dit nieuwe platform gebouwd wordt. In 2020 verschijnen de eerste Europese Hyundai-modellen met dit platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.