Hummer keert terug op markt

De legendarische terreinbeul van het Amerikaanse leger, de Hummer H1, gaat ook in Europa in de verkoop. De eerste exemplaren van de onverwoestbare offroader zijn reeds onderweg.

De terreinauto, nu Humvee C-Series genaamd, maakte in de jaren negentig furore tijdens de Golfoorlog en is uitgegroeid tot de VW Golf van het Amerikaanse leger. Na een kortstondige productiepauze wordt de Humvee sinds kort weer gemaakt. De in België gevestigde Benelux-importeur Gentleman Car levert alleen de civiele uitvoering van het legervoertuig, al wijkt dat type alleen door een andere motorafstelling voor een lagere CO2-uitstoot en door andere verlichting van de legeruitvoering af.

“Over een tijdspanne van 25 jaar worden er 100.000 stuks gemaakt.”

“Het Amerikaanse Department of Defence plaatste in 2010 een order voor de Humvee, waarna de productie werd hervat. Over een tijdspanne van 25 jaar zullen er 100.000 stuks worden gemaakt. Wij importeren de straatversie”, aldus Philippe Médart van de Benelux-importeur uit Melen. Het prijskaartje start bij 198.500 euro exclusief bpm en btw.

De Hummer was ooit alleen voor het leger bedoeld, maar onder druk van onder anderen acteur Arnold Schwarzenegger verscheen er een versie voor de openbare weg. De auto werd tussen 1992 tot 2009 gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=J7VAVSwNAVY