Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 17 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het echte flowerpower-gevoel met de Lego Volkswagen T2

Wie kent de populaire Volkswagen ‘hippiebusjes’ nou niet? Je hoeft niet in de jaren 60 of 70 te hebben geleefd om de Volkswagen T1 en T2 te herkennen: bij jong en oud zijn deze nog altijd populair. Voor wie het echte model niet kan betalen heeft Lego goed nieuws: de T2 komt eraan.

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Lego de T1 Volkswagen uitbracht. Deze rood-witte kampeerbus was immens populair. Niet alleen omdat dit een echte cultheld is maar omdat de Lego-variant zo gedetailleerd was. Van de ouderwetse ruitjesgordijnen tot aan de uitklapbare ‘splittie’ safari-ramen en het klassieke uitschuifdak met afdichting van textiel: dit model had alles. Helaas is deze vorig jaar uit productie gehaald, maar voor de fans die deze hebben gemist – en liever niet voor woekerprijzen een echte T1 kopen – heeft Lego goed nieuws.

Nog meer steentjes voor de Volkswagen T2

Vanaf 1 augustus is namelijk de Lego 10279 Volkswagen T2 Camper Van te bestellen. Gebaseerd op de opvolger van de T1 is dit nieuwe Lego-model net zo getrouw nagebouwd met de steentjes met noppen. Het aantal steentjes is ten opzichte van de T1 enorm gestegen: waar de T1 al met 1334 onderdelen een leuke klus was, zal je nu met 2207 steentjes een dagje vrij moeten maken.

Flowerpower

Het bouwwerk meet 15 cm hoog, 35 cm lang en 14 cm breed, een schaal van 1:13. Groot genoeg dus om op te vallen op een boekenplank of een andere prominente plek, want dat is zeker wel waar je deze wil tentoonstellen. Ook nu zijn er weer genoeg details die van het echte model naar Lego-steentjes zijn vertaald. Zo is er de herkenbare voorruit, stoffen gordijnen en een stoffen pop-uptent, maar ook een nieuwe Lego-band, werkende besturing, een schuifdeur, een surfplank, twee opklapbare stoelen en flowerpower-stickers. Jazeker, je kan de truck kaal laten of voor het echte ‘Summer of Love’-gevoel gaan. Bovendien is de werkende besturing ook nieuw, want die had de T1 niet.

Niet alleen aan de buitenkant is de Volkswagen T2 gedetailleerd, ook de binnenkant bevat alles om minutenlang te blijven staren. Binnenin vind je namelijk een campingkeuken met een gasfornuis, gootsteen, koelkast en uitklapbare tafel, plus een opklapbare bedbank.

Zoals gezegd zal de Lego Volkswagen T2 vanaf 1 augustus te koop zijn. In tegenstelling tot andere populaire modellen lijkt er geen VIP-toegang te zijn om deze eerder te reserveren. Het bouwwerk gaat 159,99 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.