Autovisie
Autovisie Nieuws 30 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Het beste van Peters Proefrit: vette Amerikanen

Het einde van het jaar nadert, dus is het tijd om terug te kijken. In dit artikel brengen we je een aantal fraaie afleveringen van Peters Proefrit. Met vandaag in de hoofdrol: vette Amerikanen.

De Amerikaanse autocultuur is legendarisch. Wie aan een vette Amerikaan denkt, ziet een flamboyante koets, een dikke V8 én een pompstation voor zich. Van een Corvette tot een Wrangler en een Camaro tot een Ram: het zijn stuk voor stuk geliefde auto’s. Tegelijkertijd zijn ze polariserend, want je kunt lang niet iedereen verblijden met een American Dream. Ideale auto’s voor afleveringen van Peters Proefrit, dus. Dit jaar kwam er ook weer een aantal fraaie Amerikanen voorbij. We nemen je even terug met een reis door de Verenigde Staten, maar dan op Nederlands grondgebied.

Corvette C5 Z06

De Corvette C5 Z06 is de betaalbare American Dream. Dik 400 pk uit een brute V8, in krap vier tellen naar 100 km/h en een spannend rijgedrag. En dat allemaal voor een kleine 27.000 euro. Droom in deze aflevering van Peters Proefrit mee over de Corvette-held.

Cadillac CTS-V

De Cadillac CTS-V heeft de motor van een Corvette Z06 en is getraind op de Nordschleife. Dit alles om de Duitse supersedans partij te kunnen bieden. In deze aflevering van Peters Proefrit blijkt dat de Amerikaan daar overtuigend in geslaagd is.

Chrysler Crossfire SRT-6

De Chrysler Crossfire SRT-6 mixt Amerikaanse retro met Duitse daadkracht, want hij deelt zijn techniek met de Mercedes-Benz SLK 32 AMG. In deze aflevering van Peters Proefrit alles over deze Chrysler die een hotrod werd door AMG-kracht.

Meer Peters Proefrit?

Krijg jij ook niet genoeg van Peters Proefrit? Ben je benieuwd of Peter al met jouw favoriete auto heeft gereden? Die kans is groot! We zijn inmiddels bijna aanbeland bij aflevering 100, en dus kun je op ons YouTube-kanaal of onze website eindeloos blijven kijken naar jouw jeugdhelden. Ideaal voor tijdens de feestdagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.