Bepaalde klassiekers die nu voor miljoenen geveild worden, waren niet altijd zoveel geld waard. Dat is ook het verhaal van deze volbloed raceauto van Jaguar: een zeldzame C-Type uit de jaren vijftig.

Jaguar C-Type


Le Mans

Er zijn slechts 45 exemplaren van de Jaguar C-Type gebouwd, waarvan nu slechts nog een handvol over is. Acht stuks deden mee aan de 24 Uur van Le Mans; in 1951 en 1953 wist het Britse merk met dit model te winnen. Onder meer Stirling Moss zat achter het stuur van deze Jaguar.

Jaguar C-Type


In de jaren zestig was er echter aanzienlijk minder interesse in gepensioneerde raceauto's dan nu. Zo kon het gebeuren dat deze C-Type, voorzien van een 3,4-liter zes-in-lijn met 220 pk, voor slechts 635 Britse ponden van eigenaar verwisselde in 1963. Zelfs wanneer we rekening houden met inflatie is dat omgerekend slechts 15.000 euro.

Jaguar C-Type


Bonhams verwacht dat de auto vier miljoen pond oplevert, omgerekend ruim vijf miljoen euro, mede omdat deze C-Type nog in originele staat verkeert - inclusief de nodige deukjes en andere gebruikssporen. Op 13 mei gaat deze bijzondere Jaguar onder de hamer.