Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Britten gaan tijdperk brandstofangst in’, vraag naar EV’s stijgt

Door de bizarre brandstofcrisis in het Verenigd Koninkrijk neemt de vraag naar een elektrische auto toe. Dat laat de Auto Trader Group weten.

Het bekende online autoplatform laat weten dat dealers afgelopen weekend gemiddeld elke 1,8 minuten directe aanvragen voor een elektrische auto ontvingen. Dat is bijna het dubbele van het gemiddelde tempo in augustus, zo schrijft het medium. Ten opzichte van het vorige weekend steeg de vraag met 36 procent.

Ioniq 5

Dat was ook terug te zien in de advertenties, zo laat Auto Trader weten. De weergaven van advertenties voor nieuwe en gebruikte elektro-auto’s stegen met respectievelijk 28 en 61 procent op de website. Met name de Hyundai Ioniq 5 en Ford Mustang Mach-E werden daar veel als elektrische auto getoond.

Ford Mustang Mach-E
2021 Ford Mustang Mach-E

“De gebeurtenissen van de afgelopen dagen betekenen dat we het tijdperk van brandstofangst ingaan”, zo schrijft Ian Plummer, commercieel directeur van Auto Trader. “Dit suggereert dat mensen niet alleen flirten met een elektrische auto, maar worden aangemoedigd om actief over een aankoop na te denken. We verwachten dan ook dat dealers met elektrische voertuigen het deze week erg goed zullen doen.”

Road to zero

Plummer verwacht echter niet dat dit voor een grote stap in de richting van de road to zero gaat zorgen. “Dat komt omdat elektrische auto’s voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn. Ondanks de aanzienlijke toename van de actieradius van nieuwe modellen, blijven er zorgen over een ontoereikende infrastructuur. Om ze een echt levensvatbare optie te maken voor reguliere kopers, hebben we meer inzet nodig om meer prikkels te bieden om de initiële kosten op te vangen. Ook moeten er meer investeringen in de nationale infrastructuur gedaan worden.”

Desondanks is het volgens Auto Trader een goed moment voor de bevolking om zich voor te bereiden op een elektrische toekomst. Elke nieuwe auto moet in 2030 immers volledig elektrisch zijn in het Verenigd Koninkrijk. “De bezorgdheid over de beschikbaarheid van benzine houdt niet op wanneer de pompen weer opstarten. Daarom is dit een unieke kans om autobezitters te informeren, te enthousiasmeren en te stimuleren om over te stappen. Als de regering het serieus wil nemen om haar doelstellingen voor 2030 te halen, dan kan ze het zich niet veroorloven deze te missen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.