Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk groen licht voor Yamaha Sports Ride Concept

Yamaha maakt motoren, piano’s, mengpanelen, dwarsfluiten, buitenboordmotoren, keyboards, sneeuwscooters, violen, quads en binnenkort ook auto’s. Want naast het stadskarretje Motiv wil de Japanse fabrikant mogelijk de Sports Ride Concept in productie nemen.

Het lichtgewicht wagentje stond als studiemodel op de afgelopen Tokyo Motor Show (begin november) en zou eind 2017 in zijn definitieve vorm worden voorgesteld, maar dat laatste kan Yamaha Nederland niet bevestigen. De Sports Ride Concept weegt niet meer dan 750 kg en wordt aangedreven door een 1,5 liter viercilinder middenmotor, die een nog een onbekend vermogen levert.

“Het lichtgewicht wagentje wordt eind 2017 in zijn definitieve vorm voorgesteld”

De Yamaha is 3,9 meter lang, 1,72 breed en 1,17 meter hoog en is opgebouwd op een buizenframe, waarover een koolstofvezel carrosserie is gedrapeerd. Voor de ontwikkeling van daarvan is Gordon Murray Design verantwoordelijk, het bedrijf van McLaren F1-ontwerper Gordon Murray. Hij tekende ook voor de Yamaha Motiv, een Smart Fortwo-achtig stadsautootje dat in 2019 op de markt moet komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.