Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Gelekt! Toyota Supra is een FT-1 Concept in het klein

Het is vier jaar geleden dat Toyota de FT-1 Concept lanceerde. Sinds die tijd heeft het Japanse merk, in samenwerking met BMW, hard aan de nieuwe Supra gewerkt. En voilà, die lijkt als twee druppels water op het studiemodel uit 2014.

2018_09

We mogen de Toyota Supra eigenlijk nog niet zien natuurlijk, maar zoals vrijwel altijd gebeurt tegenwoordig is de compacte sportwagen uitgelekt. Via een Japans tijdschrift dit keer. En dat betekent dat we niet alleen afbeeldingen voorgeschoteld krijgen, maar ook een aantal specificaties.

Korter en breder

Als de informatie in het blad correct is, dan is de Supra 4,38 meter lang, 1,85 meter breed, 1,29 meter hoog en heeft hij een behoorlijke wielbasis van 2,47 meter. Houden we de auto naast zijn voorganger, dan zien we dat hij een flink stuk korter is (-14 centimeter), iets breder (+4 centimeter) en een heel klein beetje hoger (+ 1,5 centimeter).

Forse jongen

Heel veel minder weegt hij echter niet. De oude Supra legde volgens het Japanse blad 1510 kilogram in de schaal, terwijl de nieuwe 1496 kilogram weegt. Een forse jongen dus. Daar tegenover staat een 3,0 liter zescilinder met 340 pk en 450 Nm. Dat zou genoeg moeten zijn voor een sprint van stilstand naar 100 km/h in 3,8 seconden.

Toyota FT-1 Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.