Autovisie
Autovisie Nieuws 27 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Een gele Jaguar F-Type zul je niet vaak zien

Dat is een gele Jaguar F-Type! Die zie je niet elke dag en dat zal ook niet vaak gebeuren. Ten eerste omdat er slechts 50 stuks van verschijnen. Ten tweede omdat Jaguar Duitsland de opdrachtgever voor de speciale versie is.

Jaguar F-Type Limited Edition Yunnan Yellow

De speciale tint is Yunnan Yellow gedoopt en is verkrijgbaar op de Coupé en Cabriolet, met achter- of vierwielaandrijving. Wat de aandrijflijn betreft valt er niets te kiezen. De Duitse importeur biedt de gele F-Type alleen met de V6-motor aan. Goed voor 380 pk, zodat het niet alleen bij de snelle looks blijft. De basisversie is een R-Dynamic-uitvoering.

Felgeel

De keuze voor de gele tint is gewaagd. Past de opvallende kleur wel bij Jaguar? In de afgelopen decennia dacht Jaguar zélf in ieder geval van niet, want de laatste keer dat er een gele Jag werd aangeboden was een E-Type. Dat model was zelfs niet zo fel van kleur als de nieuwe F-Type.

Jaguar F-Type Limited Edition Yunnan Yellow

Borasco Grey

De in Yunnan Yellow gespoten F-Type maakt deel uit van een speciale editie voor de Duitse markt. Naast de 50 stuks biedt Jaguar ook 150 exemplaren in de meer behouden kleur Borasco Grey aan. Het eenvoudig Limited Edition genaamde ‘Sondermodell’ is echter exclusiever dan de totale oplage van 200 eenheden. De Duitse importeur heeft van de gele variant 20 Cabriolets, (gelijk verdeeld over achter- en vierwielaandrijving) en 30 Coupés (15 maal AWD en 15 maal achterwielaandrijving). In het geval van de 150 grijze F-Types zijn er 80 Cabriolets en 70 Coupés. Ook hier geldt dat de verdeling tussen de achter- en vierwielaandrijver gelijk is.

Jaguar F-Type Limited Edition Yunnan Yellow

Vijfspaaksdubbeldesign

Naast de specifieke kleur krijgen de kopers van de F-Type R-Dynamic Limited Edition ook zaken als 20 inch lichtmetalen wielen met vijfspaaks dubbeldesign in glanzend zwart, het Black Pack met zwarte aankledingsdetails, LED-verlichting, instaplijsten met R-Dynamic logo’s en edelstalen pedalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.