Autovisie
Autovisie Nieuws 14 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Geen Fiat Chrysler/Samsung-deal door Note 7-fiasco

Samsung wil onderdelenleverancier Magneti Marelli graag van Fiat Chrysler overnemen, maar moet op de rem trappen. De Koreaanse elektronicagigant is te druk met het Galaxy Note 7-debacle.

MMbyMopar_0

Samsung onderhandelt al een tijd met Fiat Chrysler over de (gedeeltelijke) overname van Magneti Marelli, maar heeft die gesprekken nu voor onbepaalde tijd opgeschort. Het bedrijf heeft zijn handen vol aan de problemen met zijn Galaxy Note 7-telefoons, waarvan al enkele honderden exemplaren spontaan in brand zijn gevlogen. Het fiasco heeft Samsung niet alleen miljarden euro’s gekost (2,1 miljard in het derde kwartaal van 2016 alleen al), maar ook zijn reputatie.

LEES OOK: FIAT CHRYSLER HAALT 1,9 MILJOEN AUTO’S TERUG

Magnetti Marelli is voor Samsung vooral interessant vanwege zijn kennis en ervaring op het gebied van infotainmentsystemen in auto’s. Volgens Automotive News Europe is er nu weinig kans meer dat Fiat Chrysler en Samsung nog dit jaar een overeenkomst sluiten, maar zouden de onderhandelingen tussen de twee bedrijven volgend jaar door kunnen gaan. Dat laatste is echter volledig afhankelijk van de ontwikkelingen in de Galaxy Note 7-zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.