Autovisie
Autovisie Nieuws 10 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Geen opvolgers voor Opel Adam, Karl en Cascada

Opel heeft geen opvolgers voor de Adam, Karl en Cascada in petto. Dat heeft Opel CEO Michael Lohscheller bevestigd. De topman zegt wel dat Opel vanaf begin 2019 tot eind 2020 in totaal acht gloednieuwe of opgefriste modellen introduceert.

PACE!-plan

In het PACE!-plan heeft Opel zijn nabije toekomst uitgestippeld. Om winstgevender te worden en de afzet te vergroten, besluit Opel om zich te richten op segmenten met populaire modellen. Kortom: vooral veel crossovers, SUV’s en hatchbacks in gangbare segmenten.

Nieuwe generatie Corsa

Opel komt in 2019 met de nieuwe generatie Corsa, een opvolger van de Vivaro en met extra varianten van de Combo. In 2020 staat de opvolger van de Mokka X op het programma. Opel streeft ernaar dat in 2021 van alle verkochte auto’s ongeveer 40 procent een SUV zal zijn.

Grandland X PHEV

Ruimte voor elektrificeren is er ook. Zo komt er van de vijfpersoons Corsa een volledig elektrische variant. Daarnaast komt Opel in de zomer van 2019 met een Grandland X PHEV. Eind 2020 heeft Opel vier geëlektrificeerde modellen in het programma en vanaf 2024 bestaat er van elke Opel een geëlektrificeerde versie.

Vaarwel Adam, Karl en Cascada

Om productiecapaciteit vrij te maken en om aan de CO2-doelen te voldoen, neemt Opel afscheid van de Adam en Karl. De Cascada is al enige tijd uit productie. Er komen geen opvolgers voor deze drie modellen. De Adam en Karl blijven sowieso nog tot eind 2019 in het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.