Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Geen goedkeuring gevraagd voor Jaguar F-Pace SVR

Het is gebruikelijk om tijdens de ontwikkeling van een nieuw model alvast een handvol potentiële kopers naar een designstudie te laten kijken om vervolgens de eerste feedback op het prototype te noteren. Maar voor de F-Pace SVR heeft Jaguar niemand om een reactie gevraagd.

Jaguar F-pace
Jaguar F-pace

De fabrikant is voor de F-Pace SVR zeker van zijn zaak. De snelle crossover voldoet in de ogen van Jaguar aan de wensen van de doelgroep, zowel als het gaat om aandrijflijn, het prestatieniveau als de styling.

LEES OOK: JAGUAR F-TYPE SVR NOG WILDER VOOR 25.000 EURO MEER

Festival of Speed

De Engelse autobouwer zal het topmodel van de F-Pace-familie spoedig aan het grote publiek presenteren. Naar verluidt zal de onthulling volgende maand plaatshebben, waarvoor de Engelsen ongetwijfeld voor het Goodwood Festival of Speed dat van 23 tot en met 26 juni wordt gehouden, hebben gekozen.

Jaguar F-Type SVR

Vierwielaandrijving

De F-Pace SVR krijgt in navolging van de F-Type SVR en de Range Rover Sport SVR de beschikking over de 5,0 liter V8-benzinemotor met supercharger. Het vermogen ligt op 550 pk, al zou de autobouwer mogelijk 575 pk uit het blok kunnen putten. Vierwielaandrijving wordt standaard. Volgens de fabrikant bouwt het louter SVR-uitmonsteringen met all-wheel-drive.

Range Rover Sport SVR
Range Rover Sport SVR

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.