Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ambitieuze grootmacht Foxconn presenteert eigen elektrische auto’s

Het Taiwanese techconcern Foxconn, dat onder andere de iPhone in elkaar zet voor Apple, heeft op een evenement de eerste elektrische auto’s van eigen makelij gepresenteerd. Het gaat om conceptauto’s voor SUV- en sedanmodellen.

Het is niet waarschijnlijk dat er straks een nieuwe dealer bij komt. Het bedrijf wil de auto’s namelijk bouwen voor klanten, in plaats van te verkopen als eigen merk.

Foxtron by Foxconn

Tijdens een eigen evenement toonde de fabrikant die EV-prototypes. Een sedan (Model C), een suv (Model E) en een bus (Model T). Het project heet Foxtron en is een joint venture tussen Foxconn en de Taiwanese autofabrikant Yulon Motors.

Technische details over de EV’s deelden de twee bedrijven nog niet. Verder dan een gelikte marketingvideo en wat conceptauto’s voor journalisten kwam het niet.

Grote ambities met elektrische auto’s

Foxconn beheert de grootste fabrieken waar iPhones worden gemaakt. Het bedrijf is vaste productie­partner van Apple. Regelmatig duikt de naam van het concern op als mogelijke partner bij de bouw en ontwikkeling van een Apple Car. Naar verluidt wil Apple deze op z’n vroegst in 2024 op de markt brengen, maar tot op heden wil Apple niks over het geheimzinnige autoproject zeggen. Inmiddels zouden er al gesprekken geweest zijn tussen Apple en andere grote autofabrikanten, zoals het Zuid-Koreaanse Hyundai.

Apple dendert door en slaat oud-BMW-functionaris aan de haak

Veel techbedrijven kijken naar de autosector nu de elektrische auto in opkomst is. Foxconn kocht vorig jaar al een autofabriek in Ohio om die reden. Ook werkt het Taiwanese bedrijf al samen met andere autofabrikanten voor het ontwikkelen van auto’s, zoals de Amerikaanse start-up Fisker en Stellantis, het moederbedrijf van merken als Peugeot en Citroën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.