Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Fout software BMW leidt tot motorstoring

BMW kampt met een softwareprobleem in drie productlijnen. Dat leidt ertoe dat de fabrikant 61.000 auto’s wereldwijd moet aanpassen.

Het getroffen volume is niet schokkend, wetende dat de bewuste auto’s uit de periode 2016-2022 stammen. Maar het euvel zorgt er wel voor dat er 61.000 BMW-klanten gedupeerd zijn en problemen hebben of kunnen ondervinden. De eigenaren van de X3, X4 en 5 Serie uit eerder genoemde jaren moeten hun auto laten aanpassen.

Geupdatete modellen krijgen update

Door een fout in de software kan bij de X3, X4 en 5 Serie de motor plotseling inhouden. Door dit koppelverlies ontstaat een motorstoring. Volgens BMW doemt het probleem nu op, omdat er recent een software-update is doorgevoerd. De geüpdatete modellen moeten nu opnieuw een update krijgen. BMW claimt dat er tot nu toe nog geen sprake is van materiële schade of gewonden als gevolg van het software-euvel.

BMW X3 en X4 komen weer van hetzelfde facelift-feestje

Elke BMW 5 Serie heeft tegenwoordig een elektromotor

Bezoek aan de dealer

BMW vraagt de bezitters van de getroffen modellen een bezoek te brengen aan de dealer. Daar zal de herschreven software worden ingeladen en moet het probleem opgelost zijn. In Nederland gaat het om iets meer dan 1000 auto’s. De importeur geeft aan dat de bezitters van de bewuste auto’s inmiddels zijn geïnformeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.