Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Fotoverslag: Bremen Classic Motorshow

Afgelopen weekend werd de Bremen Classic Motorshow gehouden die traditioneel het begin inluidt van het oldtimerseizoen. In de expohallen waren veel oldtimers te zien en werd onder andere stilgestaan bij het honderdjarige jubileum van Citroën en het veertigjarige jubileum van de Volkswagen Golf Cabriolet.

 

In 2019 is het veertig jaar geleden dat de eerste Volkswagen Golf Cabriolet op de markt verscheen. Tijd dus om uitgebreid stil te staan bij dit voor Volkswagen zo belangrijke model. Helaas heeft het model an sich geen plaats meer in de huidige line-up van het Duitse merk, maar het verhaal achter de auto is te mooi om hierbij niet te vermelden.

De Duitse carrosseriebouwer Karmann kwam met het idee voor een open versie van de Golf, op dat moment al een enorme bestseller. De directie van Volkswagen zag een interessante toevoeging aan de toenmalige line-up, maar onder de voorwaarde dat de Golf voorzien zou worden van een vaste rolbeugel. Die kwam op het productiemodel, maar het model op de foto’s is dus het prototype zoals gebouwd door Karmann voor het Volkswagen-concern. De rolbeugel leverde de Golf Cabriolet de bijnaam ‘aardbeienmandje’ op.

Het is in 2019 eveneens honderd jaar geleden dat de Franse autobouwer Citroën het levenslicht zag. Er waren diverse fraaie modellen uit de historie van het Franse merk te zien, zoals een speciale serie van de Deux Chevaux/2CV waarin Roger Moore reed in de James Bond-film For Your Eyes Only. Om op het filmthema door te gaan: er was ook een kopie te zien van KITT, waarmee David Hasselhoff in de serie Knight Rider rondreed.

Tekst en foto’s: Derek Harsanyi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.