Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Olav Mol verdwijnt na 30 jaar als commentator bij Formule 1

Olav Mol is niet langer kandidaat om ook vanaf 2022 het commentaar bij de Formule 1-wedstrijden te verzorgen. Streamingdienst Viaplay heeft woensdag onthuld dat het in zee gaat met twee nieuwe commentatoren, namelijk Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

De komst van het duo betekent een voorlopig einde aan de 30-jarige loopbaan van Mol als commentator bij de Grands Prix in de Formule 1.

Voor Olav Mol is geen plaats meer

“Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de cocommentator”, zegt topman Peter Nørrelund van de Nordic Entertainment Group (NENT). Dat is de eigenaar van de streamingdienst. Hij doet de uitspraken in een woensdag gepubliceerd interview met de Nederlandse Formule 1-website RacingNews365. “Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert.” Valkenburg was eerder commentator bij onder meer RTL, Heemskerk coureur in de Formule Ford.

Formule 1 met nieuwe presentator bij Viaplay: tot ziens Rob Kamphues

Voor Mol is bij Viaplay geen plaats, lijkt het nu. “Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad”, zegt Nørrelund. “We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks vijftien mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland.” Viaplay was woensdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Olav Mol in 1996
Olav Mol in 1996, nog met een volle bos haar. (Afbeelding: ANP Kippa)

Formule 1-rechten weg bij Ziggo

Afgelopen voorjaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 alleen nog te bekijken via Viaplay. Eerder werd ook bekend dat NOS-presentator Amber Brantsen overstapt naar Viaplay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.