Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford viert Le Mans-zeges met Ford GT ’66 Heritage Edition

Ford won onlangs wederom de 24 Uur van Le Mans – in de GT-klasse, welteverstaan. Deze speciale uitvoering van de Ford GT verwijst echter naar 1966.

Ford GT

In dat jaar won Ford voor het eerst de meest prestigieuze autorace ter wereld. Eigenlijk niet eens met één auto, maar met drie GT40’s die achter elkaar als snelste deelnemers over de eindstreep kwamen.

LEES OOK: VOORINSCHRIJVING FORD GT GESLOTEN, DIT IS ONZE KEUZE

En daarom is er de Ford GT ’66 Heritage Edition, een eerbetoon aan die zege. Zo is deze auto uitgevoerd in zwart (‘Shadow Black’) met een zilveren streep, net als de winnende GT40 Mark II, die bestuurd werd door Bruce McLaren en Chris Amon.

Startnummer

Verder zijn er graphics op de carrosserie aangebracht om het startnummer (2) aan te duiden. Bovendien zijn er andere tierelantijnen, waaronder koolstofvezel details, speciale 20-inch aluminium wielen met een gouden finish en zwarte wielmoeren.

Het interieur is versierd met onder meer speciaal gestikt leer en gouden accenten op de koolstofvezel stoelen en het instrumentenpaneel. Er zit zelfs leer om het stuurwiel, net als de raceauto uit 1966. Tot slot is er een genummerde plaquette.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.