Autovisie
Autovisie Nieuws 8 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford Ranger Raptor alleen voor Azië en Australië

Deze Ford Ranger Raptor heeft niet zulke hele scherpe tanden. Zijn grotere broer, de F-150 Raptor, haalt 456 pk en 690 Nm uit een 3,5 liter twinturbo V6. De Ranger Raptor moet het doen met een 213 pk en 500 Nm leverende 2,0 liter turbodiesel.

ford_ranger_raptor_7

De motor van de Ranger Raptor is gekoppeld aan een tientraps automaat en levert zijn aandrijfkrachten af aan alle vier wielen. Het onderstel van de Raptor is behoorlijk gewijzigd in vergelijking met andere Ranger-modellen. De spoorbreedte is groter en de veerwegen zijn een stuk langer geworden. De Raptor rolt op 17 inch lichtmetalen wielen.

Thailand

Hij werd deze week onthuld in Thailand, waar hij ook wordt geproduceerd. De Ranger Raptor komt nog dit jaar op de markt in Azië en Australië. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij niet naar de Verenigde Staten, waar de gewone Ranger aan het einde van dit jaar wel wordt gelanceerd. Sinds 2011 verkocht Ford het model niet meer in de Verenigde Staten en Canada.

Concurrenten

In de Verenigde Staten heeft de Ford Ranger als concurrenten de Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma en Nissan Frontier (bij ons beter bekend als de Nissan Navara). In Azië en Australië moet de pick-up truck het vooral opnemen tegen de Toyota Hilux, Isuzu D-Max en Mazda BT-50. Die laatste is gebaseerd op de Ford Ranger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.