Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Ford Puma komt terug… maar niet als coupé

Nou vooruit, nóg meer Ford-nieuws dan. Zoals we al schreven: de fabrikant hield een groot event in Amsterdam en kondigde daar een nieuwe Puma aan. Een compacte cross-over, geen compacte coupé.

Het model komt eind dit jaar op de markt en wordt standaard geleverd als mild hybrid. Dat betekent dat hij een 48 Volt-systeem aan boord heeft en een geïntegreerde startmotor/generator die energie terugwint en tijdens het accelereren weer vrijgeeft. De krachtigste versie van de Puma krijgt een vermogen van 155 pk.

SUV’s en cross-overs

Ford heeft aangekondigd zich in de Verenigde Staten vooral op SUV’s en cross-overs te richten. Alle sedans en hatchbacks gaan daar op termijn uit het leveringsprogramma. Hier in Europa is dat niet geval, maar komt de focus ook meer op SUV’s en cross-over te liggen. De Puma komt straks in het rijtje Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga en Explorer te staan.

Racing Puma

De oorspronkelijke Ford Puma werd gebouwd tussen 1997 en 2002. Het compacte coupeetje was gebaseerd op de Fiesta en werd aangedreven door een reeks bescheiden viercilindermotoren. In het Verenigd Koninkrijk leverde Ford een gelimiteerde sportversie: de Racing Puma. Die had een 155 pk sterke 1,7 liter motor, waarmee hij in 7,9 seconden van stilstand naar 100 km/h ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.