Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Ford Mustang houdt omtrek spierballen geheim

Lekker is dat! Roept Ford dat de vernieuwde Mustang krachtiger is geworden, roept de Amerikaanse autofabrikant er niet bij hoeveel krachtiger dan.

m4

Want inderdaad, om een of andere duistere reden mogen we nog niet weten hoeveel pk’s de Mustang nu aan het Zeer Open Asfaltbeton brengt. Want dat dat er meer zijn, is wél duidelijk. De 5.0 V8 (voorheen 421 pk) krijgt een betere brandstofinspuiting en ook aan de 2.3 Ecoboost (voorheen 317 pk) is gesleuteld. De Mustang met V6, die alleen in de Verenigde Staten werd geleverd, heeft het veld geruimd

“De Mustang met V6 heeft het veld geruimd”

Nieuw is dat de Mustang voortaan te bestellen is met een tientraps automaat. Standaard zijn een volledig digitaal instrumentarium (zoals de Ford GT dat straks ook krijgt), meer veiligheidssystemen (Pre-Collision Assist, Lane Departure Warning, Lane Assist, Driver Alert System) en een strakker afgesteld onderstel.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG – SJOERDS WEETJES #2: FORD MUSTANG

Qua uiterlijk veranderde er aan de achterkant weinig. Of het moeten de vier uitlaatpijpen van de 5.0 (waren er twee) en de iets hoekigere achterlichten zijn. Aan de voorzijde is de Mustang echter duidelijk van zijn voorganger te onderscheiden, door zijn bredere grille, wat meer aflopende koplampen en opnieuw vormgegeven bumperpartij. De Ford is vanaf de herfst in de Verenigde Staten te koop. Daarna komt hij naar Europa.

Vergelijking oud en nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.