Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford GT is klaar voor Le Mans na P2 op Spa

Ford maakt volgende maand z’n langverwachte rentree tijdens de 24 Uur van Le Mans. De nieuwe GT is competitief, bewees het Amerikaanse merk zaterdag op Spa.

Op het circuit in de Ardennen wordt weliswaar slechts een kwart van de racetijd op Le Mans gereden, toch geldt de wedstrijd als de generale repetitie voor de allergrootste lange-afstandsrace ter wereld. Wie goed scoort op Spa, heeft ook goede papieren voor ‘Les 24 Heures.’

Veelbelovend

Het Ford Chip Ganassi Racing-team legde na zes uur racen beslag op de tweede plaats in de GT-klasse. De GT met startnummer 67 werd in de beginfase nog achterstevoren getikt, maar wist sterk terug te komen en achter de winnende Ferrari 488 GTE te eindigen. Een veelbelovende opmaat richting de terugkeer van Ford op Le Mans op 18 en 19 juni aanstaande – precies vijftig jaar na de eerste overwinning (van vier op rij) van het Amerikaanse merk in 1966

Crash

Tijdens de 6 Uur van Spa was de andere Ford GT met nummer 66 een stuk minder fortuinlijk. De auto crashte zwaar in de beruchte bocht Eau Rouge, al was er gelukkig geen letsel voor de coureur van dienst.

https://www.youtube.com/watch?v=l8Qzg5eTfxA

Audi

De algemene winst ging op Spa overigens naar de LMP1 van Audi, dat profiteerde van de pech van concurrenten Porsche en Toyota. Ook deze drie merken zullen elkaar weer bevechten op het Circuit de la Sarthe volgende maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.