Autovisie
Autovisie Nieuws 30 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford GT Carbon Series: bespaar 18 kilogram

Omdat Ford binnenkort de orderboeken van de GT opnieuw opent, heeft Ford direct maar een nieuwe uitvoering ontwikkeld: de Ford GT Carbon Series.

Gewichtsbesparing

Het zal geen verrassing voor je zijn: de nadruk bij de Ford GT Carbon Series ligt op gewichtsbesparing. Alle extra’s – zoals lichtgewicht wielen van koolstofvezel, een motorkap van polycarbonaat met extra ventilatiesleuven en een uitlaat en wielbouten van titanium – resulteren in een gewichtsbesparing van ongeveer 18 kilogram.

Eenvoudig te herkennen

De Ford GT Carbon Series is eenvoudig te herkennen. De dubbele strepen, A-stijlen en lagere carrosseriepanelen hebben blootliggend koolstofvezel. De bekerhouders en het opbergvak aan de bestuurderskant zijn verdwenen met het oog op gewichtsbesparing. Radio en airconditioning heeft de Carbon Series nog wel, om af te koelen na een intensieve circuitsessie.

Mat koolstofvezel

In het interieur van de GT Carbon Series zijn de dorpels, ventilatieopeningen en middenconsole uitgevoerd in mat koolstofvezel. Stoelbekleding met zilverkleurig stikselpatroon is een ander kenmerk van deze uitvoering. Ford geeft kopers de mogelijkheid om voor de spiegelkappen, streep in het midden en remklauwen te kiezen uit vier optionele accentkleuren: zilver, oranje, rood of blauw. Blank geanodiseerde schakelpeddels en een unieke badge op het dashboard maken het Carbon Series-feestje compleet.

Ford GT Carbon Series nu bestelbaar

Klanten met een goedgekeurde aanvraag kunnen de Ford GT Carbon Series nu bestellen. Elke week wordt er ongeveer één speciaal model gebouwd. Op 8 november opent Ford de laatste aanvraagprocedure voor prospects op geselecteerde markten wereldwijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.