Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Flyin’ Miata wil Corvette V8 in Mazda MX-5

Nu de nieuwe Mazda MX-5 verwelkomd is door de mondiale autopers, is het tijd om de auto over te dragen aan liefhebbers van de MX-5-cult, te beginnen met Flyin’ Miata. Hun plannen: een Miata met een Corvette V8.

De Amerikaanse MX-5 specialist liet tegenover Road and Track weten gecharmeerd te zijn van het idee van een grote V8 in de nieuwe Japanse roadster. Geen onaardig idee, aangezien Flyin’ Miata al veel ervaring heeft met V8-conversies van oude MX-5’s. “Zodra we er eentje kunnen krijgen [een ND – red.], pakken we er een, of twee”, aldus Flyin’ Miata-technicus Keith Tanner. “Dan kunnen we gaan uitzoeken hoe goed een LS V8 onder die sexy motorkap past.”

“Een ingewikkelde operatie wordt op deze manier net zo makkelijk als het bouwen van een Ikea-kast.”

Door de jaren heen heeft Flyin’ Miata een uitgebreide catalogus opgebouwd van kits die het mogelijk maken een LS3-blok, bekend van onder meer de Corvette, in de Mazda te lepelen. Zo leveren ze kant-en-klare subframes, koelsystemen en uitlaten, maar ook alle instructies die nodig zijn voor de installatie. Een zeer ingewikkelde operatie wordt op deze manier bijna net zo makkelijk als het bouwen van een Ikea-kast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.