Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Fiat gaat bezuinigen op productie 500L

De Fiat 500L zit in zwaar weer. Door tegenvallende verkopen in Europa en de Verenigde Staten overweegt Fiat nu om de productie van de auto fors te verlagen.

Dertig procent

In Europa zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar 23.028 exemplaren van de Fiat 500L geregistreerd. Dat zijn er zestien procent minder dan in het eerste kwartaal van 2015. In de Verenigde Staten is het nog dramatischer: tot en met mei zijn er daar 2.064 exemplaren de weg opgegaan, 63 procent minder dan vorig jaar. In ons land presteert de auto ongeveer op het niveau van vorig jaar. Er zijn er tot en met mei 218 geregistreerd. Vorig jaar waren dat er nog 230. Fiat heeft volgens de Servische vakbonden besloten om vanwege de tegenvallende verkopen een dienst in de fabriek in Belgrado te schrappen. Volgens de nieuwssite Automotive News verdwijnt daarmee dertig procent van de banen.

Miljard

De fabriek in Belgrado is een joint-venture van 1 miljard euro tussen Fiat en de Servische staat. Fiat zit voor 67% in het project en de overheid voor 33%. De Fiat 500L rolt er sinds juli 2012 voor de band, zowel voor Europa als voor Noord-Amerika. In 2015 werden er 100.000 auto’s geproduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.