Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne plots overleden

Sergio Marchionne is op 66-jarige leeftijd overleden. Een paar dagen eerder al werd hij plotseling vervangen als topman van Fiat Chrysler Automobiles. Marchionne was na een schouderoperatie doodziek geworden.

Ferrari NV Celebrates 70th†Anniversary By Ringing Opening Bell At NYSE
Fotocredit: Bloomberg / Michael Nagle

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Marchionne moest een aantal weken geleden in Zürich een operatie aan zijn schouder ondergaan en kreeg te maken met ernstige complicaties. Fiat Chrysler wilde niet vertellen wat er aan de hand was, maar volgens berichten in de Italiaanse pers zou Marchionne in coma liggen met hersenschade. Een paar dagen later overleed hij.

Buitengewoon bedroefd

John Elkann, kleinzoon van voormalig Fiat-topman Gianni Agnelli, schreef in een statement dat hij “buitengewoon bedroefd” is na het horen van het nieuws. “Dit was enkele dagen geleden nog ondenkbaar en laat ons achter met een gevoel van onrechtvaardigheid. Mijn gedachten gaan uit naar Sergio en zijn familie.”

Altijd in een trui

Marchionne werd in 2004 aangesteld als CEO van Fiat Chrysler en wist het noodlijdende bedrijf uit het slop te trekken met slimme deals en ingrijpende reorganisaties. Hij stond bekend om zijn nonchalante verschijning (nooit in pak, altijd in een trui) en zijn scherpe, weinig diplomatieke uitspraken, waarmee hij keer op keer de pers haalde.

Michael Manley

Een paar dagen voor zijn dood is Marchionne vervangen door de Engelsman Michael Manley (54). Die had sinds 2009 Jeep onder zijn hoede en voegde in 2015 Ram toe aan zijn portfolio. Ferrari – waar Marchionne ook directeur van was – heeft de 63-jarige Louis Camilleri als nieuwe topman aangesteld. Hij is afkomstig van sigarettenfabrikant Philip Morris International.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.