Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Fiat 124 Sport Spider: ‘Mooier dan de Alfa Spider’

Rolf de Bruin was op zoek naar een Triumph TR3 uit zijn geboortejaar, maar zijn oog viel op de Fiat 124 Sport Spider ernaast. De open Italiaan bleek beter bij hem te passen.

“Zo’n drieënhalf jaar geleden heb ik bijna een Triumph TR3 uit 1958 aangeschaft, maar op het laatste moment ging de koop niet door. Toen ik daarna op zoek ging naar een ander exemplaar zag ik bij een autobedrijf deze Fiat staan. Ik vond hem gelijk mooi en merkte al snel dat de Sport Spider misschien wel een betere auto voor me was dan de TR3. Hij is ruimer, hij zit beter en hij is natuurlijk een stuk moderner en daardoor betrouwbaarder.

Ik hoefde er eigenlijk niets meer aan te doen, dat had de vorige eigenaar al gedaan. Bovendien was de Fiat helemaal origineel en gespoten in een bijzondere kleur. De meeste Sport Spiders die je tegenkomt zijn rood of misschien donkerblauw, maar deze bronsachtige tint zie je eigenlijk nooit. Ik heb later wel de versnellingsbak laten reviseren. Dat had ik in principe zelf kunnen doen, maar het ontbreekt me gewoon aan tijd.

“Pininfarina, de ontwerper, heeft er ontzettend zijn best op gedaan”

Een tijd geleden stond ik helaas met een lekke koppakking en een rokende motor aan de kant. Dat was tijdens het evenement Italia a Zandvoort op het circuit van Zandvoort. Ik ben met de Fiat de baan op geweest en heb waarschijnlijk iets te hard zitten trappen. Ach, het hoort erbij. De Sport Spider is gewoon een heerlijk rijdende auto. Hij heeft achterwielaandrijving en ligt werkelijk als een plank op de weg.

Bovendien vind ik hem prachtig. Pininfarina, de ontwerper, heeft er ontzettend zijn best op gedaan. De Sport Spider is een beetje te vergelijken met de Alfa Romeo Spider, maar ik vind de Fiat mooier. De Alfa heeft wat mij betreft een wat rare, bootachtige achterkant. Dan is de derrière van de Sport Spider aantrekkelijker. Hij heeft een soort halve vleugels aan de achterzijde, die hem een gelikt uiterlijk geven. Het is persoonlijk natuurlijk, maar ik vind de Fiat wonderschoon.”

Eigenaar: Rolf de Bruin (57)
Beroep: eigenaar softwarebedrijf
Auto: Fiat 124 Sport Spider
Bouwjaar: 1980
Geschatte waarde: € 11.000
Gemaakt: 1966 – 1985
Motor: 2,0 liter viercilinder-in-lijn benzinemotor, 104 pk
Topsnelheid: 175 km/h
Toekomstplannen: “Mocht ik er ooit geld voor hebben dan komt er een Jaguar E-Type, maar voorlopig gaat de in ieder geval Fiat niet weg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.