Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

FIA: ‘Circuit Zandvoort geschikt voor Formule 1-race’

Circuit Zandvoort is zo goed als klaar voor de Formule 1. Er hoeven slechts een aantal wijzigingen worden gedaan, aldus racedirecteur Charlie Whiting van de internationale autosportfederatie FIA.

max-zandvoort

“Er zijn slechts minimale veranderingen nodig”, zei hij tegen de website Autosport. “Over commerciële zaken ga ik niet. Ik heb het circuit alleen maar bekeken vanuit het oogpunt van veiligheid en de geschiktheid voor moderne Formule 1-wagens. En ik zie er veel potentie in. Er is een mooi recht stuk en de historische elementen kunnen goed behouden blijven.”

Miljoeneninvesteringen

Circuit Zandvoort wil graag weer een Formule 1-race. De laatste grand prix van Nederland werd in 1985 gehouden en gewonnen door McLaren-coureur Niki Lauda. De gemeente Zandvoort heeft al aangegeven geld in de terugkeer van de Formule 1 te willen steken. Er zouden investeringen nodig zijn van zo’n 10 miljoen euro. Daarbij vraag de Formula One Group een jaarlijkse vergoeding van 20 miljoen euro.

Concurrentie met Assen

Charlie Whiting heeft eerder dit jaar overigens het TT Circuit in Assen bezocht. Dat circuit is eveneens geschikt voor een toekomstige Formule 1-race en zou minder aanpassingen nodig hebben. De organisatie van de Formule 1 lijkt overigens al te anticiperen op een Nederlandse race, want begin dit jaar heeft het een merkaanvraag ingediend voor het woordmerk ‘Formula 1 Dutch Grand Prix’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.